Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Kärnkraftsförbudet äntligen borta!

 
 

Alliansen förslag att tillåta nybyggnation av upp till tio moderna kärnreaktorer har under torsdagskvällen godkänts av riksdagen.  I och med beslutet öppnas det upp för att ersätta dagens åldrande reaktorer med nya.  Genom mer kärnkraft tar vi ett steg mot att bli oberoende av den förorenande oljan. Problemen med oljeberoende har aktualiserats i och med oljekatastrofen i den mexikanska golfen. En säkrad energitillgång skapar trygghet för företag och anställda samtidigt som industrin nu vågar investera långsiktigt. 

Länder som USA och Storbritannien under ledning av Barack Obama och David Cameron har redan lagt om sin energimix i riktning mot den rena och moderna kärnkraften. Vid mitt besök i julas i England och kärnkraftsindustrin där framgick det med all önskvärd tydlighet att Storbritanniens storsatsning på ny kärnkraft baserats på det enorma behov av koldioxidfri energi som landet nu står inför. Och till överkomliga priser som gör att det inte skapas nya ”elfattiga” i landet.
 

Den här frågan har debatterats fram och tillbaka i Sverige i över trettio år. Vi i Alliansen har nu nått en lösning som är bra för Sverige, för jobben och för miljön.  Tänk att 2 röster kan betyda så mycket. 174 ja mot 172 nej. En liten skillnad i Riksdagen men en stor skillnad för Sverige! 

Oppositionen talar redan om att detta nu skall bli en av de viktigaste valfrågorna i höst. Gärna för mig – då har vi en fantastisk Alliansseger den 19 september att se fram emot.

 

 

 

Annonser

2010/06/18 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: