Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Folkpartiet blir valets raket!

 Valrörelsen är nu inne i slutspurten. Affischera, dela ut material och stå i valstuga och debattera i paneler. Det spelar inte längre någon roll om det är vardag eller helg, morgon eller kväll man arbetar jämt i vilket fall. Man blir så glad när opinionsmätningarna bekräftar det man länge har haft på känn – Folkpartiets politik uppskattas mer och mer av väljarna. Den senaste mätningen i DN/ Synovate visar att Alliansens ledning ökar och Folkpartiet får högsta siffran på flera år. Med 9,0% i bagaget känns de två sista veckorna som en lätt börda, faktiskt mer som en härlig utmaning.

Vi skall möta väljarna med uppriktiga svar och visa på vårt engagemang för ett bättre Sverige där kunskap och delaktighet är honnörsord och där arbetslinjen är given. Den så utskällda sjukförsäkringsreformen är ett exempel på hur oppositionen förringar att 60% av de som varit sjukskrivna i mer än 2,5 år upp till 12 år nu har hittat en väg tillbaka in i arbetsgemenskap eller rehabilitering. Ekonomin blir allt bättre och sysselsättningen går stadigt uppåt. Ca 100.000 fler svenskar är sysselsatta nu än 2006. Vi skall se till att skolan får fortsatt uppmärksamhet och att våra barn nu verkligen får den hjälp, den arbetsro och de verktyg de behöver. Framtiden börjar i klassrummet, som Jan Björklund brukar säga. Så rätt.

I går var Mona Sahlin på hastig visit i Göteborg. Socialdemokraterna gjorde sitt bästa för att visa på valrörelseglädje, men orden ekar ganska tomma och jag tycker att man ser uppgivenheten i socialdemokratiska ögon. En minut efter det att Mona med gäster hade lämnat scenen så var det helt tomt. Jag misstänker att det var inbussade valarbetare som utgjorde åhörarleden och väldigt få vanliga Göteborgare. Två väljare(socialdemokrater) kom fram efteråt och pratade med mig en stund och berättade att de kommer att rösta på mig och Folkpartiet. Valrörelsen i ett nötskal där Socialdemokraterna rasar och Folkpartiet lyfter.

 Maud Olofsson skötte sig för övrigt fint i gårdagens utfrågning i SVT. Och att hon skrattde riktigt gott åt den oförskämda satiren i sången till henne var skönt att se. Ingen kan nu tro att hon är Reinfeldts bitch!

Läs mer i DN, GP, SvD,Expressen, Aftonbladet, SVT, DN

Annonser

2010/09/08 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer »

  1. Kräv medborgarlön NU!
    Ingen vuxen född och boendes i Sveriges kalla land där det kan bli 30 minusgrader ska behöva tjäna mindre än 10.500 kr rent. Hur kan vi ha vuxna människor i Sverige som ska behöva tigga pengar på Socialen och kanske nekas bidrag, vuxna som tvingas ut ur sin sjukförsäkring till att jobba? Studenter ska tvingas låna pengar medans dom studerar. Varför inte få vara vuxen ha en trygghet från det att man fyllt 18 år, är man född i Sverige och bor i Sverige så borde det vara en grundlag att man ska få medborgarlön. Ge oss en grund trygghet att stå på så törs vi göra barn. Alla ska ha råd att bo och ha mat för dagen. Om man är sjuk och känner sig att man vill komma ut på en arbetsplats så ska man få göra det och få göra det lilla man klarar av. Arbetet ska inte vara någon tävling som det har blivit nu, man ska ju hålla tills pensionen inte trissas att gå sönder i förtid. M.v.h. Peter

    Kommentar av Peter Olsson | 2010/09/08 | Svara

  2. Jag tycker även att tandvården ska slås ihop med sjukvården. Tänderna sitter i våran kropp, är dom sjuka så borde dom bli behandlade som resten av våran kropp. Vilken låg av lönad, sjukpensionär, pensionär, arbetslös har råd med dagens dyra tandvård? Inte jag i alla fall, nä likställ tandvård med övrig vård. M.v.h. Peter

    Kommentar av Peter Olsson | 2010/09/08 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: