Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Anders Borg – en svensk tiger!

 Alliansen ökar försprånget till oppositionen. Dagens mätning (DN/Synovate) visar på 50,5%  för Alliansen och 42,2% för oppositionen. Valet är långt ifrån över men tendensen är glasklar; regeringen har svenska folkets förtroende. Och det har man ärligen förtjänat. Regeringen med finansminister Anders Borg har på ett sällsynt skickligt sätt manövrerat den svenska farkosten genom den värsta ekonomiska krisen i mannaminne. Inte sedan i början av förra seklet hade vi en världskris i samma storlek. Sverige kommer nu ut ur stormen på ett imponerande sätt med hög tillväxt, 100.000 fler i arbete än innan krisen och satsningar på infrastruktur, vårdens och skolans kvalitet med fler platser och inte minst en sjukförsäkrings- och rehabiliteringskedja värd namnet. Detta är i sanning fantastiskt.

Inte undra på att det är svårt för socialdemokraterna Mona Sahlin och Thomas Östros att mobilisera sina valarbetare eller väljarna. Jag tror helt enkelt att verkligheten talar ett så tydligt språk att det blir omöjligt att dra någon annan slutsats;  vi har en mycket kompetent Alliansregering och att den förtjänar ett förnyat förtroende. Så enkelt kan politik vara ibland.

 Men inget är över förrän vallokalerna stänger nästa söndag, så nu rullar vi upp ärmarna och förbereder oss för slutveckan. Inte minst jag som har 2.997 ballonger kvar att blåsa upp.

Att ett politiskt parti omprövar sina ställningtaganden är inte fel, det är tom nödvändigt. Politiken måste vara relevant, annars kan det kvitta. Men Miljöpartiet omprövar inte sin politik, de bara skyler över den  så att väljarna inte skall tycka att det är så farligt med bensinskattehöjning, kilometerskatt och snabbavvecklad kärnkraft. Eller kvoterad föräldraförsäkring som tar ifrån familjerna deras beslutanderätt.  Maria Wetterstrand firar stora triumfer som en mästare i att skyla över MPs sanna natur. Om väljarna verkligen skulle se MPs alla förslag så skulle de snabbt fly. Problemet är att MP ingår i en vänsterallians som vill styra landet. Kommunistisk planekonomi parat med miljöflummare och ett gäng makthungriga socialister.  Hujeda mig.

Läs mer i DN, Expressen, GP, SvDAftonbladet, DNSVT, Aftonbladet, Expressen, SvD,Expressen,SVT, DN, Expressen, DN, SvD, GP, SvD, Expressen,

Annonser

2010/09/10 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer »

 1. Jag tyckte inte Maria Wetterstrands framträdande var så bra – på flera frågor undvek hon att ge ett klart ja eller nej, hon gled på formuleringarna. Det blev ju också tydligt att de rödgröna inte kan ge besked på flera punkter eftersom de ännu inte kommit överens ”men det ska vi göra efter valet”! Det är så dags.

  Kommentar av Berit Krantz | 2010/09/10 | Svara

  • Håller med dig Berit, men på ett antal punkter genom hela valrörelsen har de lyckats komma undan med att vara just så vaga att folk inte ser riktigt vad de egentligen tycker. Slugt men inte särskilt ärligt.

   Kommentar av Flyborg | 2010/09/10 | Svara

 2. […] andra bloggare i samma ämne: Flyborg, Brovig, Rasmus, Borgarbarn, Segerfeldt1 och Segerfeldt2. var addthis_pub = 'gunnarhokmark'; var […]

  Pingback av Gunnar Hökmark » Arkiv » De har tappat greppet som sig själva | 2010/09/10 | Svara

 3. Ett av de raka svaren Maria W gav var väl dessutom en lögn. Hon svarade nej på frågan om Mp vill införa en köttskatt. I sanningens namn vill de ju ha en skatt på kött, men de kallar den något annat fint. Antingen vill inte Maria kännas vid den egna politiken för att hon inte står för den, eller vill hon inte att folk ska förstå vad Mp faktiskt står för. Lika illa båda delarna!

  Kommentar av Charlotta | 2010/09/11 | Svara

  • Precis vad jag menade. Om MP verkligen hade stått upp för sin politik hade de förmodligen inte kommit in i Riksdagen ens!

   Kommentar av Flyborg | 2010/09/11 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: