Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Politisk ballongdans med rumpan bar

Min gamla cykel som nu gör tjänst som valcykel påminner mig om den då så kontroversiella ballongdansen i Nöjesmaskinen. En vågad uppvisning på  den tiden som slutade med att alla ballongerna var borta och de gick av scenen, nakna med rumpan bar. Lite som oppositionen nu faktiskt.

(S,V, MP) har gjort det till en konst att blåsa upp sina förslag till max. Men vid minsta lilla skrap på ytan så spricker ballongen och de står där nakna igen. Satsningar som inte går ihop, höjda skatter, kvotering och tvång. Eller ta ett tydligt exempel ifrån Göteborg, här har socialdemokraterna gjort en riktig ballongdans. De har inte på 16 år klarat att erbjuda dagisplatser till alla, köerna har vuxit sig långa.  Då kom de på det; vi knör in alla barn i jättegrupper så  har de i alla fall en plats, då ser det ut på papperet som om vi har uppfyllt lagen. Även om grupperna blir så stora att personalen inte ens klarar av att garantera barnens säkerhet. Och sedan går socialdemokraterna stolt ut och lovar minskat antal barn i barngrupperna, som de just gjort sprängfulla!!! Skojar dom?  Där sprack den valballongen med en smäll och sossarnas rumpa är åter bar.

Var det detta du menade med att Göteborg är socialdemokraternas skyltfönster Mona Sahlin? Du underskattar Göteborgarnas förstånd. Efter 16 år med (S)-styre så tror jag att de nu är mer än redo att byta.

 Allt fler opinionsundersökningar ger nu alliansen ett övertag i väljarsympatier. Men vi tar inget för givet utan fortsätter dygnet runt att tala med väljare, affischera och dela ut broschyrer i brevlådorna. Allt fler kommer fram spontant för att önska lycka till i valet. Det värmer i hjärtat, särskilt en regblåsig dag som denna.

Vi måste också som Winston Churchill sade en gång ‘Deserve Victory’. Kloka ord som vi ödmjukt skall bära med oss i mötet med människor. Vi skall visa att vi förtjänar deras förtroende.

Läs mer om valet i SVT, SvD, Expressen, GP, Expressen, DN, SvD, Aftonbladet, DN, Veckans Affärer,SvD, SvD, GP, DN,

Annonser

2010/09/11 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer »

  1. S sätt att försöka gå i opposition mot sig själv på kommunnivå känner vi ju igen från valet 2006. Göran Persson underskattade väljarna i det valet. Jag tror Annelie Hulthén har gjort det samma denna gång. Angående just förskoleplatserna har jag vid flera tillfällen kommenterat Hulthéns inlägg på GP för att få ett svar. Men inte har hon tid/lust att svara inte. Jag har sagt det i andra forum – jag säger det igen. Annelie och hennes kollegor har haft 16 år på sig att skapa den stad de säger vilja ha! Deras trovärdighet är slut nu! Det borde även den som inte är folkpartist inse!

    Kommentar av Charlotta | 2010/09/12 | Svara

    • Håller verkligen med dig! Befria Göteborg!

      Kommentar av Flyborg | 2010/09/12 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: