Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Absolut beslut!

 Oavsett färg på regeringen så är breda överenskommelser i stora och viktiga frågor alltid bra. Att ha så långsiktiga beslut som möjligt gagnar stabiliteten och motverkar ryckighet. Det är bra för både företag och privatpersoner. Fler vågar investera i sitt företag eller i sig själva, vilket i sin tur ger tillväxt och fler jobb. Därför är det bra att Miljöpartiet nu öppnar upp för överenskommelser bla i  integrations- och flyktingfrågor, enligt dagens presskonferens i Riksdagen. Mindre nöjd med detta var Sverigedemokraternas partisekreterare som tyckte att det var oansvarigt i största allmänhet.  Hmm… Jag tror att denna mandatperiod kommer att gå till historien som åren då ett främlingsfientligt parti kom in i Sveriges Riksdag, mättes, vägdes, bedömdes som för lättviktiga och åkte ut. Men det blir en spännande period.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har en vecka på sig att presentera sin nya regering. Att det inte kommer att ingå något annat parti än de fyra Allianspartierna står också klart. Nu surrar hela Sverige av rykten och funderingar om vem som tar vilken ministerpost och hur skall departementen fördelas. Fredrik Reinfeldt tiger som en mussla och lät lite som den stående order som  alla svenskar skall kunna – ni vet den där det sägs att alla meddelanden om kapitulation osv är falska. Lite så lät det när Statsministern slog fast att alla rykten eller andra uppgifter om regeringsbildningen är falska, såvida de inte kommer direkt från honom själv. Klok karl det där.

  Jag har egentligen bara ett medskick till Fredrik Reinfeldt inför regeringsbildningen. Se till att vi får en Inrikesminister i Sverige igen. Det  finns en hel del frågor som i dag inte riktigt hinns med och som skulle passa i ett Inrikesdepartement. Där kan man också ansvara för att de rapporter som Riksrevisionen och andra revisionsorgan producerar tas omhand på rätt sätt. Det finns ingen mening med att ha en myndigheter som lägger ner tid, energi, engagemang och skattepengar om deras slutsatser inte används för att förbättra och utveckla Sverige.  Att Socialdemokraterna aldrig varit särskilt intresserade förvånar ingen, men Alliansen skall veta bättre. Inte minst eftersom statsministern själv är en av papporna till reformen. Tyvärr kommer Riksrevisionen att försvagas rejält nu när styrelsen skall avvecklas och vi inte får något mottagande utskott i Riksdagen, något som de flesta andra Europeiska länder har. Frågor kommer att ramla mellan stolarna, ingen har ett övergripande ansvar och ingen ansvarar för syntesen. Ett riktigt dåligt beslut tyvärr, men jag röstade i alla fall emot, även om jag var relativt ensam. Från detta dåliga beslut tvår jag mina händer – absolut!

Expressen, Expressen, Expressen, Expressen, GP, SVT, SvD, SvD, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet, SvD, Expressen, Expressen, Expressen, SVT, SvD, Expressen, Expressen, Aftonbladet, SVT, GP, SVT, SVT, Aftonbladet, Aftonbladet,

Annonser

2010/09/27 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer »

 1. Ledsen Eva men dina teorier är helt baklänges! Vi som röstat på SD kommer att rösta likadant i nästa val, med en skillnad – vi är mångdubbelt fler då! Gör man inget åt den massiva invandringen trycker man ner skattebetalarna, det är vi som får betala för invandringen med alla dess nackdelar med områden som Rosengård, Södertälje, norra Botkyrka, Rinkeby, mfl…. Om du tror dig kunna tiga ihjäl och motarbeta SD har du inte ens sett början på hur långt SD kommer att gå inom partipolitiken! Vi tvingas betala biltullar och p-avgifter på jobbet med följd att vi småbarnsföräldrar förlorar timtal varje dag på resor samtidigt som ”nysvenskarna” får extremt generösa bidrag och fri tand- och sjukvård! Ni måste begripa att SD kommer att sopa gräset med era oseriösa nonsens-partier! Måste erkänna att jag mår väldigt gott av att se ”betongpartierna” vrida sig som maskar på en metkrok när man är tvungna att beakta SD:s valresultat! Jimmie Åkesson är den politiker som förtjänar den allra största respekt inom politiken, han har gjort ett otroligt gott arbtete som trots extrema svårigheter lyckats få in SD i riksdagen!! Ungefär som att driva igenom demokrati i Nordkorea! I Sverige har vi långt kvar till demokrati med tanke på hur SD behandlades innan valet!

  Kommentar av Hagbard Handfaste | 2010/09/28 | Svara

 2. Håller med om att beda överrenskommelser är bra, dock inte vad gäller invandrarpolitik….inte öppet. Helt säker på att SD kommer dubbla sina röster om inte diskusionerna ang invandrarpolitik tas. Det är ett problem i förorterna och tycker inte man skall behöva klassas som sverigedemokrat för att tycka så

  Kommentar av Magnus | 2010/09/28 | Svara

 3. Magnus, jag håller med dig om att man inte skall klassas som Sverigedemokrat för att man vill lyfta integrationsfrågorna. Det har vi i Folkpartiet gjort under många år, och det kommer vi att fortsätta att göra.

  Socialdemokraterna har dessvärre genom åren skapat ett mottagande som passiviserat många av dem som kommer hit, vi vill ha fokus på jobb och svenska språket från dag 1. Vi skall hjälpa och inte stjälpa. Denna omriktning av integrationspolitiken sker nu, men det tar tid för resultaten att märkas.

  Kommentar av Flyborg | 2010/09/28 | Svara

 4. De sju gamla partierna har under låååång tid underlåtit att informera väljarna om följande:

  – omfattningen av invandring och asylskap

  – invandrarkriminalitetens omfattning

  – kostnaden för ovanstående, utbredd på vanliga svenska hushåll

  Möjligen har det legat en vänlig tanke bakom. Men den tanken har INTE handlat om att informera väljarna, tvärtom. Man har aktivt DOLT sanningen.

  Gud bevare de sju gamla partierna när detta börjar gå upp för de alldeles vanliga väljarna.

  Kommentar av kalle008 | 2010/10/01 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: