Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Ett handslag för Sverige

 Det känns paradoxalt som om Sverige blivit lite varmare de senaste dagarna. Och nej, jag syftar inte på ev klimatförändringar eller varmfront ifrån Baltikum, jag tänker på den politiska samtalstonen. Borde ha varit tvärt om pga Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen? Jo, eller så är det just därför, fler inser sitt ansvar och ser till det viktiga för Sverige. En klar majoritet av väljarna tycker följdaktligen att en minoritetsregering är bra och tror inte att det blir några särskilda problem med det, enligt SvD/SIFO. Nej, det blir det inte, men ett ökat inflytande för Riksdagen. Men det är också bra när politiken söker breda lösningar, bra för landet som helhet och på sikt.    Ett handslag för Sverige helt enkelt.

 Därför gör Miljöpartiet och Socialdemokraterna rätt när de vill göra upp med regeringen i denna första fråga. Jag tror att det blir många fler kloka uppgörelser under mandatperioden om oppositionen förmår vara en ansvarsfull oppposition och driva klok politik i Riksdagen. Jag tror också att respektive parti har ett klart behov av att tydligt driva sina egna frågor efter sitt gemensamma valnederlag. De kommer inte att finna sig själva när de är intrasslade tillsammans i en rödgrön kompromiss som ingen av dem egentligen vill ha. Slå upp förlovningen, bli särbo och dejta även andra några år. Om intresse åter finnes kan de formalisera sitt samarbete inför valet  2014. Om alla inblandade vill.

Noterar med intresse Morgan Johanssons artikel om att titta på  nyvalde Ed Milliband och Brittiska Labour och deras väg vänsterut. Är det en korrekt bild av Socialdemokratisk längtan tro?

Till sist; mutskandalen i Göteborg. Vad i herrans namn har de haft för sig egentligen? Och hur har korruptionen i Socialdemokraternas skyltfönster kunnat undgå upptäkt så länge? Allt fler kommunala bolag dras nu in i förundersökningar och utredningar. Jag har själv fått information och tips om att ett annat kommunalt bolag har stora frågetecken i sina upphandlingar. Det bästa vore förmodligen att sätta till en opartisk utredare som går igenom alla de kommunala bolagen så att vi får rent hus direkt.  Inget skall sopas under mattan, ta fram allt. Göteborgarna förtjänar inget mindre. Håkan Hellström sjöng; Känn ingen sorg för mig Göteborg. Men det gör man snart om inte detta blottläggs ordentligt och rensas ut. Korruption och mutor har inte i vårt älskade Göteborg att göra. Punkt slut. Skall se på Uppdrag Granskning i kväll och nya avslöjanden, tyvärr.

SvD, SvD, Expressen, Expressen, Expressen, SVT, GP, DN, DN, DN, Aftonbladet, Aftonbladet, SvD, Expressen, DN, SVT, SVT, DN, DN, GP, Expressen, GP,

Annonser

2010/09/29 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer »

 1. […] Mikael och Högberg och Johan och Thomas och Eva och […]

  Pingback av Förvandlas politiken till ett tjuv och rackarspel nu? « Kent Persson (m) blogg | 2010/09/29 | Svara

 2. Mutskandalen är en mycket allvarlig situation för Göteborg. Dessvärre verkar det vara så att bristande uppföljning och kontroll är synonymt även med andra verksamheter än de byggtekniska.
  I vissa gymnasieskolor förs usel statistik och uppföljning på tex frånvaro på gymnaiset, vilket givetvis skadar de ungdomar som redan är sårbara i samhället.

  Syftet med detta fusk är att se till att eleverna finns kvar i ”rullarna” så att lärarna kan undervisa mer eller mindre tomma klassrum och därmed få ett mindre stressigt jobb.
  Den bristande uppföljningen ifrågasätts inte då eleven får sitt csn-bidrag utan att gå till skolan, skolan får sin skolpeng så att den kan behålla lärarna och lärarna kan ha ett ganska behagligt lärarjobb utan alltför stora krav på sig. Små grupper vill ju alla ha, eller?

  Men vem ansvarar för de pengar som rinner ut ur systemet och framför allt – vem ansvarar för de elever som varken går till skolan eller har ett jobb? Vad blir det av dem?

  Kommentar av Madde | 2010/09/29 | Svara

 3. Det är inte klokt att detta händer i vår stad men jag är inte förvånad alls. Det är riktigt bra att du belyser problemet så att våra väljare ser att inte alla politiker är korrupta. Dom senaste dagarna har det inte varit roligt att bo i Poseidon…Jag undrar vad som händer nu och om vi skall betala detta i våra hyror resten av våra liv ? Sen har vi ju Hassela Gbg som har fakturerat för tjänster som inte är utförda, dessutom sitter Kent Andersson på 4 förtroendeposter (S) och det är väl jäv (enligt förvaltningslagen). Än en gång vad bra att du belyser problemet från politiskt håll.

  Kommentar av Anna Thunes | 2010/09/29 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: