Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Bodström går, inget består

  Thomas Bodström har nu meddelat att han avgår som ledamot av Sveriges Riksdag. Det var ett väntat beslut. Alla som följer politiken hajade nog till en smula när han meddelade innan valet att hur det än gick så skulle han åka till USA med familjen ett halvår direkt efter valet. Oavsett eventuella ministerposter vid en rödgrön valvinst. Vilket självfallet är ett fullt respektabelt val, men det skickar signalen att annat är viktigare, i alla fall just nu. Inte heller förvånande med tanke på att han har så många bisysskor att de kanske snarare har kommit att bli huvudsysslor. Författare, advokat med miljonfakturering, styrelsemedlem i Pysslingen, ledamot av kyrkoråd mm, mm.

Jag tror att Thomas Bodström klarar sig utmärkt utan Riksdagen och önskar honom lycka till i vilken roll han än landar i. Jag tror dessutom att Mona Sahlin kommer att hitta en annan roll inom partiets hägn för Bodström att agera ifrån, så vi säger inte adjö utan på återseende Thomas!

 Enligt Riksdagens regler så kan man inte vara föräldraledig på deltid och dessutom måste barnen vara under 8 år för att berättiga till just den typen av ledighet. Annan ledighet är mycket restriktiv ifrån Riksdagens sida. Det är fullt möjligt att dessa regler bör ses över, men en snabbutredning var tydligen inte intressant för Socialdemokraterna i detta fallet. Kanske lika bra, nu kan man utreda dessa regler i botten för att se om de behöver uppdateras. Att kunna få tjänstledigt från  riksdagsuppdraget en tid för annat uppdrag borde vara möjligt, även av andra skäl än att vara statssekreterare.

Det finns andra jobb och förtroendeuppdrag som skulle kunna berika ledamöterna  med erfarenheter och kunskaper en kort tid, som faktiskt kan göra Riksdagen en smula klokare. Utredning tack!

 Nya trådar i mutskandalen i Göteborg rullar vidare med nya uppgifter och förgreningar. Om detta skrev jag en debattartikel i  Göteborgs Posten i veckan. Vi har också startat en Facebook grupp för kravet på att tillsätta en mutkommission i Göteborg. Gå med du också!

DN, DN, SVT, Expressen, Expressen, SvD, SvD, SvD, Aftonbladet, Aftonbladet, Aftonbladet, GP, GP, DN,

2010/10/15 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar