Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Clinton, Flyborg och många andra kvinnor!

Nytt år, nya insatser2013 kan mycket väl bli det bästa året hitintills!

Atomkraft FlyborgOch det börjar ju bra – Folkpartiet blir det bästa alternativet enligt The Climate Scam med en realistisk syn på kärnkraft, vattenkraft och komplementen. Bra! Fler och fler upptäcker att vi i Folkpartiet vågar säga som det är och vågar ifrågasätta den heligaste ko, även den politiskt korrekta men ack så ineffektiva och dyra vindkraften. Gå gärna i och titta själv. Eller surfa in på Svensk Energis debattforum ´Second Opinion´där vår och de andra partiernas energipolitik gås igenom. Fler och fler väljer Folkpartiet pga vår realistiska syn på kärnkraftens roll och energins betydelse för jobb och välfärd. Se mina tidigare energipolitiska inlägg om du vill läsa mer om detta.

 

Hillary Clinton är den bästa President USA aldrig haft. Inget ont om Barack Obama, men visst är det på tiden att världens största File:Hillary Clinton official Secretary of State portrait crop.jpgdemokrati får en kvinnlig president nu? Om Hillary Clinton ställer upp i nästa presidentval skall jag hitta ett sätt att hjälpa till i hennes kampanj! Jag deltog i marginalen för the Liberal Democrats i London i deras förra val, och det gick fint med stor seger för ”min” kandidat. Och ärligt talat, visst hade det varit en fröjd att se Bill Clinton fara runt världen vid Presidentens sida som ‘First Husband’? 😉 Bara det är värt det. Hoppas nu att den mindre blodpropp som upptäckts i tid inte ställer till det eller försämrar hälsan på längre sikt. God bättring Hillary!

 

Indiskor I New Delhi har stora demonstrationer för kvinnors rättigheter böljat under den senaste tiden. Demonstrationerna startade då en 23-årig studentska våldtogs av 6 män på en buss, misshandlades med järnrör i och utanpå kroppen för att till sist slängas av bussen i farten. Den unnga kvinnan har just avlidit av sina svåra skador och i Indien höjs nu enträgna och upprörda röster för kvinnors och flickors säkerhet och rätt ett inte bli angripna eller ofredade sexuellt. Ett rimligt krav i allra högsta grad, men i I ndien är en kvinna av lågt kast eller dålig social ställning ofta mycket utsatt och i det närmaste ett tillåtet byte. Det har även rapporterats att män från polis, militär eller annan ordningsmakt har för vana att utnyttja flickorna sexuellt och ingen vågar anmäla. Detta är så tragiskt, mest för kvinnorna, men också för hela samhället. Landet mister halva sin begåvning där inte kompetens och kunnande tas tillvara. Så kvinnovåld eller förtryck angår därför alla, vilket dagens demonstranter i Indien också markerar – alla samhällsklasser deltar, kvinnor som män. Men varför skall någon dö för att resten skall förstå det självklara? Jag stöder helhjärtat denna nyvaknade kamp för kvinnors lika värde och önskar dem lycka till.

Happy New Year !

God fortsättning på det nya året. Allt är möjligt, ingenting är för sent, det är bara att hugga i.  Inser just att detta blogginlägg enbart har kvinnor som företrädare. Bra. Alltid hjälper det balansen en smula när de flesta nyhetssajter väljer män.

DN, Second Opinion, Stockholmsinitiativet, Daily Mail, Huffington Post, SvD,

2013/01/01 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer »

 1. Tack Eva för denna trevliga postning. Folkpartiet har allt att vinna på att göra sig självt till en tydlig röst i energipolitiken. Som landet ligger nu är hela den sektorn lamslagen i skräck för vilka epitet Miljöpartiet skall klistra på dem som uttrycker tveksamheter över välsignelserna som en utbyggd men intermittent fungerande vindkraft för med sig. Vindkraften är såväl en återvändsgränd som en nationalekonomisk minuspost hur man än vrider och vänder på den. Att det överlägset dyraste men samtidigt minst tillförlitliga energislaget har vunnit så mycket politik mark är djupt beklagligt. Självklart har de frikostiga (vindkrafts)elcertifikaten bidragit till eländet och gjort att riskkapitalister fått vittring på lättförtjänta slantar ur skattebetalarnas fickor.

  Fast det kommer kanske bättre tider? Varmluften i klimathotsbubblan pyser ju ut all mer, och snart når väl denna insikt också svensk media. Det har redan blivit ljummare. Snart är det kanske inte längre möjligt för agronomer som Rockström att framställa sig själva som klimatforskare som kan skåda in i framtiden. 😉

  Kommentar av Anders | 2013/01/02 | Svara

  • Tack för den kommentaren om vår politik Anders! Hoppas också att vi når framgångar i valet 2014, inte minst pga vår energipolitik!

   Kommentar av Flyborg | 2013/01/02 | Svara

 2. Jag hoppas verkligen att ni vågar höja rösten så att alla får veta att ni insett vansinnet med vindkraft som kostar mycket och ger så lite.
  Ingen tvekan får råda om var ni står i den frågan.

  Kommentar av Emmet | 2013/01/02 | Svara

  • Tack, vi kämpar på!

   Kommentar av Flyborg | 2013/01/02 | Svara

 3. Håller med det mesta i det du skriver, förutom detta med koldioxidbeskattningen. Det finns viktigare miljöfrågor än att styra politiken och beskattningen på en osäker hypotes. Kul att det finns folkpartister som tänker och kollar upp fakta.

  Kommentar av Helge Andersson | 2013/01/03 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: