Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Tack för mig Riksdagen!

Tycker egentligen att denna artikel i GP säger det mesta om situationen, så jag gör det enkelt för mig genom att posta artikeln i sin helhet.

Frågor på det?  🙂

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2206775-eva-flyborg-lamnar-riksdagen#_=

Eva i GPEva Flyborg lämnar riksdagen Eva Flyborg (FP) och välkänt namn på Göteborgsbänken i riksdagen ställer inte upp för omval.

Publicerad 11 december 2013 Uppdaterad 11 december 2013
 Eva Flyborg (FP) och välkänt namn på Göteborgsbänken i riksdagen ställer inte upp för omval. 

– Det stämmer. Jag har meddelat nomineringskommittén att jag inte står till förfogande för omval, säger Eva Flyborg.

– Jag har hållit på med detta i 20 år till hösten och tycker nu har jag pendlat länge nog, även om jag tycker att det har varit fullständigt fantastiskt och stödet från göteborgarna har varit enormt hela tiden. Jag har fått så mycket positivt tillbaka, så det har gjort det svårt att bestämma sig. Det är med stolthet jag har gjort detta, men nu är det dags att göra nya saker, säger Eva Flyborg.

Vad ska du göra då?

– Det vet jag faktiskt inte. Det har varit en process att bestämma sig, för uppdraget är enormt roligt, men också ett stort ansvar. Men har kommit fram till att jag har pendlat i så pass många år, och trots allt så sliter det ganska mycket. Och sedan är jag ensamstående med en son och vill få möjligheten att ägna mer tid åt familjen.

Tänker du lämna politiken helt, eller fortsätta på hemmaplan?

– Jag har inte funderat på någon annan politisk karriär, utan nu vill jag avsluta detta äventyret först, sedan får vi se. Jag har inte ställt upp på någon annan lista inom Folkpartiet. Men jag hoppas att jag kan fortsätta att jobba för Göteborg på något sätt. Jag gör gärna en insats, vad det än är.

Eva Flyborg är närings- och energipolitisk talesman för Folkpartiet och har främst arbetat med företagande och energifrågor.

Om hon kommer att söka sig nya uppdrag inom de områdena har hon ännu inte funderat på.

Under alla dina år i riksdagen – vad är du mest nöjd med att du har åstadkommit?

– Jag känner en stor tillfredsställelse med att jag försökt att lyfta Göteborgsfrågorna hela tiden, och också fått ett antal ökade satsningar på Göteborgsregionen. Det är jag väldigt stolt över. Det är inte slut ännu, det kommer mera som jag inte kan berätta om ännu. Men det är jag väldigt nöjd med, måste jag säga.

Du är en av dem som lyckats väl med att profilera dig inom personval – vad var det som gjorde som var så effektivt?

– Jag bestämde mig tidigt för att vara en närvarande och engagerad politiker. Det var därför jag började med att driva politikerkafé dit alla göteborgare kunde komma in med ris eller ros, få kunskaper och säga avd man tyckte. Jag kände att det var något som fattades hos dem som var engagerade i rikspolitiken. Det fanns ingen bindning och samhörighet, och det är farligt för göteborgarna på det nationella planet. På riksplanet måste man få höra mycket mer om vad som händer i Göteborg, hur staden kan utvecklas och vad som är våra styrkor och vad vi kan bidra med. Den kopplingen måste vara stark både för Göteborgs och för Sveriges bästa.

– Jag var väldigt öppen och aktiv och lyssnade på människor och det spred sig snabbt, jag vet inte riktigt hur det gick till, men det fungerade, säger Eva Flyborg och berättar att än i dag när hon går ut för att handla kommer det alltid fram en handfull människor som vill prata om olika problem.

Du har varit ett tydligt politiskt ansikte utåt – vad för politiska baksidor har du sett växa under åren?

– Jag är bekymrad över hur många politiker på olika nivåer som får ta emot hot, hat och förnedring på olika sätt. Och det är allvarligt för vi behöver många fler människor med olika erfarenheter som går in och tar ansvar inom politiken. Jag har alltid varit tydlig och jag har varit väldigt tuff och tagit upp en massa obekväma frågor som dödshjälp, energidrycker, kärnkraft och Nato – men trots det har jag inte drabbats av näthat på det sättet. Jag vet inte varför, men jag tror att människor känner att jag är genuint övertygad om det jag säger och att jag inte drar mig för att prata och finns tillgänglig, säger Eva Flyborg.

På sin hemsida skriver hon också att hon tycker att det är värt att veta att hon startat Swedish Parliament Beatles Society – den första i sitt slag i världen.

Marie Kennedy 031-62 42 15 marie.kennedy@gp.se

GP, Västekot, GP, mfl.
Annonser

2013/12/12 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar »

 1. Jag tackar dig för din uppriktiga och välunderbyggda analys och information, i alla de ämnen som du tagit upp, och din kompetenta behandling av Kärnkraftens nödvändiga utbyggnad. Det är
  ju faktiskt så att Kärnkraften är vårt gemensamma hopp, hela mänsklighetens hopp och livet på Jorden! Du behövs för detta ansvarsfulla värv. Jag hoppas därför att du stannar i Göteborg
  och tar tag i kvasten för att fösa ut det unkna damM, som lagrat sig där! Och lära dessa mångsysslande skojare hur man beter sig som kommun-politiker. Dom reser runt som Vind-nasare och Marknads-gycklare, Super som svin, och låter Göteborgarna betala kalasen! Det är en stor skam och skandalöst att dom reser, Livsfarliga, men i övrigt meningslösa Vind-verk? Mitt i
  vår vackra skärgård, ja, ända in i Hamn-inloppet reser sig nu det kontra-produktiva skrotet?

  SNART ÖPPNAR DOM VÄL ÅTER? DEN HÖGSTA POLITISKA LEDNINGENS, GAMLA FINA STJÄRN-MICHELIN-KROG,
  DÄR DE VÄL-GÖDDA POLITIKERNA FRÅN FÖRR, HADE SITT STAM-LOKUS OCH LUNCH-RESTAURANG, DÄR MAN KUNDE SITTA OCH SPEKULERA BORT ALLA ARBETSTILLFÄLLEN SOM FUNNITS, I DE OTALIGA INDUSTRIERNA
  PÅ HISINGEN? OCH SKÄNKA BORT ALLT MOT EN STYVER, TILL SINA GODA VÄNNER BLAND HYRES-HAJARNA?

  Du har rätt att ta en time out! Men Göteborg behöver politiker med kunskap, känsla och kärlek
  till Göteborg och Skärgården samt hela Kommunens och Stadens MILJÖ! Stanna och hjälp till att sopa rent i Göteborg! All känsla för staden Arkitektur, Ekonomi och Utformning är borta med att Central-stationen, som många ser som stadens Centrum! Nu skall grävas ner i BLÅLERAN?
  Och det för Massor av Milliarder? Det skulle egentligen vara Fängelse-straff och Milliarder i Böter, på sådana Dumheter! Sedan skall den nya Hisingsbron faktiskt ”HISSAS”? Upp var gång en Segelskuta skall passera? Om den fastnar 20 meter över bron så måste Räddnings-tjänsten ha med sig HELIKOPTRAR? OCH RESA STEGAR 20 meter upp i luften för att få med sig Brand-bilar och Ambulanser, Till HISINGEN? Om det som det ofta är, Trafik-stopp i Tunneln? Vilka för-skole-barn som helst skulle kunna ta fram bättre ide’er med hjälp av sina LEGO-KLOSSAR! Sedan skall ju Järnvägen också grävas ner i LERAN? Och utan någon räddnings-tunnel??? Om det blir över-svämmning och stopp i LERAN, och det då skall räddas några hundra passagerare så måste dom kunna simma under vattnet i Kilometer? För att sedan eventuellt kunna räddas när dom dyker upp igen? När vattnet kanske då står, METER-VIS ÖVER CENTRALSTATIONEN? Finns det inte några lediga säkrade skyffen, i gamla HÄRLANDA FÄNGELSE? Där dom kan få leka med Lera, Elektriska tåg, och öva sig i att simma under vattnet, att hålla andan en timma eller så? Finns det nu bara, BOCKANDE ARKITEKTER, SOM NICKE-DOCKOR kvar i Göteborg? Någon måste ju rensa i skiten?
  Räddnings-tjänsten behöver såväl UBÅTAR som HELIKOPTRAR, för att lösa trafik-stopp i Goteborg?
  DET BLIR BARA VÄRRE OCH VÄRRE! VARJE MÅNAD KRÄVS MAN PÅ BÖTER? MED EXTRA BOT? SOM STRAFF?
  OBESKRIVLIGT IDIOTISKT?

  Kommentar av saab96 | 2013/12/12 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: