Eva Flyborgs Blogg

Göteborgare, liberal, fd riksdagsledamot

Sverige förtjänar en stark regering!

 Opinionsläget är tydligt – det finns ett klart försprång för Alliansen. Alla fyra allianspartier klarar sig fint,men särskilt Folkpartiet som förmodligen blir valets raket. Folkpartiledaren Jan Björklund går hem med sina tydliga budskap och mer resonerande stil  i partiledarutfrågningen i SVT. Fredrik Reinfeldt är dessutom en utmärkt Statsminister vilket han återigen bevisade i söndagens duell mot Mona Sahlin. Reinfeldt var lugn, klok, samlad och gav svar med innehåll och framtidstro. Det viktigaste Sahlin sade var förmodligen att det Sverige nu behöver är en stark majoritetsregering…

 Det spekuleras nu i hur den starkaste regeringen för Sverige borde se ut. Den starkaste regering man kan ha är en majoritetsregering.  Den kan i lugn och ro koncentrera sig på alla de utmaningar vi som nation ställs inför, utan att förlora tid och kraft på att söka annat stöd i riksdagen. Den möjligheten har förmodligen inte opppositionen längre och då måste en s,v, eller mp-anhängare fråga sig; är det bättre med en stabil Alliansregering än en ostabil minoritetsregering?

Jag tror att en hel del människor nu vill försäkra sig om att det går bra för Sverige de kommande fyra åren. Kan vi tom få se en stödröstning på Alliansen från s,v, mp- anhängarna?  Modigt och klokt i så fall.

  Socialdemokraterna tycks alltså gå mot ett historiskt dåligt val med urusla opinionssiffror. Och alla undrar de hur detta kunde hända? Jag vet varför. Mona Sahlin och övriga i oppositionen har inte kunnat förklara varför höjda avgifter för att anställa ungdomar ger fler ungdomar jobb eller hur en höjd kilometerskatt som slår undan benen för många åkare liksom i alla fall är bra för dem? Eller varför det är bra att ta bort det lyckade RUT-avdraget som ger människor arbete, staten inkomster och gör svarta löner vita? Sanningen är helt enkelt att det är dåliga förslag från oppositionen och det förstår människor. Oppositionen har inte lärt sig läxan från det förra valnederlaget och därför behållt i stort sett samma politik som förlorade 2006. Det duger inte.

Nej, oppositionen behöver många år till i opposition för att alls komma i fråga för regeringsmakten igen. Många.

Läs mer i Aftonbladet, Expressen, SvD, GP,

2010/09/12 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar